Prethodni Slijedeći
22.09.2013. HUMANITARNA UTRKA TERRY FOX
Ljubav na djelu 2013-09-20
14. IZDANJE humanitarne utrke "Terry Fox Run" održat će se ovu nedelju na zagrebačkom Jarunu. Humanitarna je to utrka koja se svake godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je oboljevši od raka izgubio nogu, a kako bi skupio za liječenje krenuo u trku po Kanadi, nazvanu "Maraton nade". Danas se ta utrka održava u 67 zemalja svijeta, 14. put u Hrvatskoj.

Veleposlanica Kanade Louise LaRocque posebno je uzbuđena zbog same utrke jer joj je to prvi put da sudjeluje u Zagrebu i naglasila je kako je ponosna na Hrvatsku jer je ostvarila Terryjev san. "Terryjev san kad je počeo trčati, bio je da svaki Kanađanin da samo jedan dolar za borbu protiv raka. Ovdje, zahvaljujući velikodušnosti Hrvata, skupljeno je više od 4 i pol milijuna kuna u posljednjih godina, za borbu protiv raka u ovoj zemlji".
Zahvaljujući upravo dosadašnjim Terry Fox utrkama, od donacija je kupljen uređaj za transplantaciju koštane srži za najmlađe, koji do sada nije postojao u Hrvatskoj. 

U utrci će sudjelovati i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji se tome iznimno veseli. "Bit će sve dobro, jedva čekam da obučemo majicu i da počnemo trčati", poručio je Bandić.

Ovu subotu od 11 sati ispred kafića Charlie u Bogovićevoj, održat će se i humanitarna prodaja majica Terry Fox, a svi prihodi idu u bolnicu u Klaićevoj na odjel onkologije. Majice se prodaju po simboličnoj cijeni od 50 kuna, a prodavat će ih, osim samog gradonačelnika, hokejaši i trener Medveščaka, igrači Dinama, te brojne druge osobne iz javnog života.


LJUBAV NA DJELU
Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti
Prilaz Đure Deželića 31, Zagreb

info@ljubavnadjelu.hr
www.ljubavnadjelu.hr
OIB : 04983288258

ZABA IBAN: HR1823600001102031208
PBZ IBAN: HR1523400091110543841
LJUBAV NA DJELU
O udruzi
Aktivnosti
Projekti
Mediji o nama
Kontakti
IZBORNIK
Opći uvjeti i uputstva
Način plaćanja
Izjava o privatnosti
PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER
smrtovnice Osmrtnice POSTANI ČLAN
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA