Prethodni Slijedeći
Onkološki centri u Zagrebu
Udruga Ljubav Na Djelu 2014-03-07

Odjel za hematologiju i onkologiju
Referentni centar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za solidne tumore

Voditelj:

Prof.dr.sc.Jasminka Stepan,
dr.med.

Glavna
sestra:
Draženka Maras, bacc.med.techn.

Liječnici:
Prim.dr.sc. Gordana Jakovljević, dr.med.
Mr.sc. Aleksandra Bonevski, dr.med.
FilipJadrijević-Cvrlje, dr.med.

Psiholog:
prof. Marta Benko dipl.psiholog

Djelatnost: Odjel za hematologiju i onkologiju zbrinjava djecu sa solidnim tumorima dječje dobi, leukemijama i limfomima, te drugim hematološkim oboljenjima. Djelatnost obavlja putem stacionarnog liječenja na odjelu, kroz dnevnu bolnicu te hematološku i onkološku ambulantu. Liječenje bolesnika sa zloćudnim bolestima provodi se u vidu kemoterapije prema međunarodno priznatim protokolima liječenja uz usku suradnju s pedijatrima drugih subspecijalnosti, dječjim kirurzima, neurokirurzima, radioterapeutima, anesteziolozima, radiolozima, patolozima, citolozima, citogenetičarima, fizijatrima, psiholozima, rehabilitatorima, logopedima, radnim terapeutima i školskim učiteljima. Uvedena je i najnovija je terapijska tehnika transplantacije matičnih stanica s visokodoznom kemoterapijom, koja se koristi u liječenju sve većeg broja malignih bolesti. Dijagnostička obrada koja se provodi na Odjelu uključuje citološke punkcije tumorskih tvorbi, punkcije koštane srži i ultrazvučnu dijagnostiku. Godine 1999. Odjel je proglašen Referentnim centrom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za solidne tumore dječje dobi. Početkom 2008. Osnovan je Rehabilitacijski centar za psihosocijalnu podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima. U Centru su zaposleni psiholog, radni terapeut i medicinska sestra. Prema potrebi u tretman se uključuju rehabilitatori i logopedi. S oboljelom djecom i njihovim roditeljimaradi se individualno i grupno. Psihološka procjena, terapija i savjetovanje pružaju se djeci koja su u tijeku liječenja, ali i djeci koja si izliječena od malignih bolesti ( i njihovim obiteljima)


KBC REBRO

KLINIKA ZA ONKOLOGIJU
KBC Zagreb, Kišpatićeva 12
10 000 Zagreb

Predstojnik: Prof. dr. sc. Stjepko Pleština
Glavna medicinska sestra: Jasminka Miličević, bacc. med. techn.
U Klinici za onkologiju liječe se svi onkološki bolesnici sa solidnim tumorima u KBC Zagreb. Osnovna djelatnost Klinike podrazumijeva specifično onkološko liječenje sustavnom terapijom i radioterapijom, a za dijagnostičke potrebe, invazivne radiološke zahvate, kiruršku onkologiju i sl. surađujemo sa svim Klinikama i Zavodima KBC-a putem multidisciplinarnih timova.

Zavod za radioterapijsku onkologiju

Klinička jedinica za radioterapiju

Zavod za internističku onkologiju

Zavod za tumore probavnih organa

Klinička jedinica za patofiziologiju i eksperimentalnu onkologiju

Klinička jedinica za klinička istraživanja

Dnevna bolnica

Poliklinika


KBC SESTRE MILOSRDNICE

Klinika za tumore


Predstojnik:
prof.dr.sc. Danko Velimir Vrdoljak, dr.med.
Glavna sestra Klinike za tumore
Marta Golubić, bacc.med.techn.
Tajnica predstojnika:
Jadranka Šerbo, tel: 01/3783-500
E-mail: kzt@kbcsm.hr
Klinika za tumore Zagreb je osnovana 1968. godine pod imenom Središnji institut za tumore i slične bolesti kao materijalizacija ideje prof. dr. sc. Ivana Padovana. Institut je formiran prema ustroju i u suradnji s Milanskim nacionalnim institutom za tumore (sada Europskim institutom za tumore) predvođenog prof. dr.sc. Umbertom Veronesijem. 1993. godine Institut za tumore i slične bolesti postaje Klinika za tumore, a od 2010. godine Klinika za tumore se pripaja Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.
Klinika za tumore kontinuirano prati i implementira nove načine liječenja tumora u sklopu multidisciplinarnog pristupa što daje najbolje rezultate u liječenju onkoloških bolesnika.
Sadašnjim ustrojem u Klinici za tumore postoje dva zavoda: Zavod za kiruršku onkologiju i Zavod za radioterapiju i internističku onkologiju, te odjeli: Kliničke kemije, Dijagnostičke i intervencijske radiologije, Patologije, Citologije, Anestezije i reanimacije,Transfuziologije i hemostaze, Fizikalnemedicine i rehabilitacije te Ljekarna.
U Klinici za tumore se provodi niz znanstvenih projekata, a dio zaposlenika sudjeluje i u znanstveno-nastavnim djelatnostima kao redovni ili naslovni predavači.
Klinika izdaje onkološki časopis Libri oncologici, indeksiran u EMBASE/Excerpta Medica.
LJUBAV NA DJELU
Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti
Prilaz Đure Deželića 31, Zagreb

info@ljubavnadjelu.hr
www.ljubavnadjelu.hr
OIB : 04983288258

ZABA IBAN: HR1823600001102031208
PBZ IBAN: HR1523400091110543841
LJUBAV NA DJELU
O udruzi
Aktivnosti
Projekti
Mediji o nama
Kontakti
IZBORNIK
Opći uvjeti i uputstva
Način plaćanja
Izjava o privatnosti
PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER
smrtovnice Osmrtnice POSTANI ČLAN
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA