Prethodni Slijedeći
Zdravlje iz prirode
Ljubav na djelu 2014-09-12

Rak je prilično složena bolest, ali važno je spoznati da su kancerogena oboljenja simptomi i vrh ledenog brijega kako bi tijelo dopustilo rast kancerogenih stanica potrebno je oslabiti imunološki sustav i povećati toksičnost organizma, a potreban je i značajan manjak hranjivih tvari u tijelu. Rezultati brojnih istraživanja dokazuju da postoje stotine učinkovitih lijekova protiv ove opake bolesti.

Soda bikarbona

Ona je jednostavan, ali i siguran lijek u borbi protiv raka. Jedna žlica sode bikarbone i sok organski uzgojenoga limuna pomiješani s pola decilitra vode na dan smanjiti će kiselost tijela, a stanice raka ne mogu rasti u alkalnoj, odnosno lužnatoj okolini.

Sanguinaria canadesis

Bloodroot ili Sanguinaria canadensis je prirodan lijek protiv raka. Ovo je višegodišnja biljka koja posjeduje alkaloid koji se naziva sanguinarin, a ubija stanice raka te uz to ne uništava zdrave stanice. Uzimati se može oralno, a na kožu se nanosi kao lijek protiv kožnih te drugih vanjskih oblika raka.

Chaga-čaga

Nazivaju je nebeskim darom za liječenje raka. To je ujedno i ljekovita gljiva koja se u laboratorijima proučava godinama, a proučavanje je pokazalo da ona modulira imunološki sustav te da ima brojne antikancerogene osobine.

D vitamin

Najbolji, a ujedno i najsigurniji izvor ovog vitamina je sunce na kojem je dovoljno biti 15 minuta na dan. Provjera količine vitamina D u krvi i njegovo balansiranje mogu pomoći u preventivi od kancerogenih oboljenja, a mogu koristiti i kao pomoć u borbi s rakom. Niske količine ovog vitamina povezane su sa smanjenjem raka u pacijenata koji se s njime bore u post menopauzalnom periodu, pokazala je to studija iz 2006.

Essiac- biljni čaj

Ovaj čaj siguran je put ozdravljenja od raka. Orginalna mješavina čaja stari je recept Indijanaca domoradaca koji se kod njih rabio stotinama godina. Kanadska medicinska sestra od Indijanaca je saznala za njihov recept i počela ga dijeliti pacijentima koji su se borili s rakom. Nakon toga pacijenti su se počeli neobično brzo oporavljati i liječiti. Čaj je kombinacija nekoliko anti kancerogenih biljaka i biljaka koje čiste tijelo, a sve što pacijenti moraju napraviti je uzimati čaj nekoliko puta na dan.

Ulje lana i mladi, ne iscijeđeni sir

Ovo je još jedan lijek protiv raka, a njemačka bio-kemičarka i liječnica Johanna Budwig osmislila je prirodan način liječenja raka, s uspjehom od 90 posto izliječenja u vremenu od 50 godina. Kombinacija lanenog ulja i mladog sira tijelu donosi esencijalne masne kiseline i lipo-proteine koji reduciraju tumore i regeneriraju zdravlje.

Ulje Kanabisa – Cannabis sativa subsp. sativa var. Indica

Što god mislili o ovoj biljci, jedno je sigurno - najmoćniji je prirodan lijek protiv raka. Kanabinoidi u ulju kanabisa ubijaju stanice raka. Isto kao i drugi biljni preparati, ne uništavaju zdrave stanice, a postoje brojne studije koje su potvrdile koliko je ulje ove biljke važno u liječenju mnogih vrsta raka, uključujući i rak dojki.

Jod

Gotovo 85 posto ljudske populacije ima premalo joda u tijelu. Budući da se količina i proizvodnja estrogena u ljudskim tijelima koja imaju manjak joda povećava moramo obavezno osigurati provjeru njegove količine u krvi.

Melatonin

On je nevjerojatno važan u borbi protiv raka jer smanjuje stres i uspostavlja proces zdravog i dubokog sna. Melatonin je moćan kod stvaranja stanica raka, a laboratorijske studije pokazale su kako uspavljuje stanice raka dojke i smanjuje njihov rast za 70 posto, a sprječava i negativno djelovanje estrogena kojeg u tijelo unosimo iz okoliša.

Izdanci brokule

Ovo je još jedan dar prirode koristan u borbi protiv raka. Izdanci brokule su sto puta više potentni od drugih križonosnih povrća. Izdanci brokule u sebi sadrže i sulforofane koji, ne samo da ubijaju stanice raka, već i zaustavljaju njihov rast i širenje po tijelu za mnoge vrste raka

Kurkuma

Snažan je antioksidant jer djeluje protiv teških kancerogena, poput dima cigarete i ostalih štetnih utjecaja iz okoline pa konzumacija pomaže jetri da se oslobodi metaboličkog otpada. Potiče i zdravu crijevnu floru, zdravu probavu i jača imunitet.

Đumbir

Đumbir može povećati smrt stanica raka i smanjiti širenje stanica raka.
Iako je cjelovita biljka ili plod uvijek bolja od ekstrakta, zbog toga što se sastojci unutar biljke međusobno pojačavaju ili se poništavaju štetna djelovanja nekih sastojaka, studije s ekstraktima samo potvrđuju ljekovitu moć neke biljke. I inače se za potrebe znanstvenih istraživanja uzimaju ekstrakti, na taj način smo i doznali sve o ljekovitosti đumbira i njegovim moćima u liječenju raka, dijebetesa, želučanih bolesti, upala, menstrualnih bolova, zračenja, gihta i reumatskih oboljenja, mučnina, prehlada i gripa te da đumbir posjeduje antibiotska i antifungalna svojstva.

Aronija

Sok aronije posjeduje jedinstvena kemoterapeutska svojstva koja učinkovito pogađaju limfoblastične tumorske stanice povezane s limfoblastičnom leukemijom.
Također je zabilježeno njeno ljekovito djelovanje kod srčanih oboljenja, povišenog krvnog tlaka, povećanog kolesterola, snižava povišenu razinu šećera, djeluje kod peptičkog ulkusa te djeluje protuupalno. 
Osim ovih antitumorskih sposobnosti aronije, ona zaista spada u takozvanu “superhranu” jer je dokazano da djeluje na mnoge bolesti i stanja

Sanguinaria canadensis

Ili Bloodroot je višegodišnja biljka koja sadrži alkaloid pod nazivom Sanguinarin. On ubija stanice raka i ne uništava zdrave stanice. Može se uzimati oralno i nanositi na kožu kao lijek protiv kožnih i drugih vanjskih oblika raka.


LJUBAV NA DJELU
Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti
Prilaz Đure Deželića 31, Zagreb

info@ljubavnadjelu.hr
www.ljubavnadjelu.hr
OIB : 04983288258

ZABA IBAN: HR1823600001102031208
PBZ IBAN: HR1523400091110543841
LJUBAV NA DJELU
O udruzi
Aktivnosti
Projekti
Mediji o nama
Kontakti
IZBORNIK
Opći uvjeti i uputstva
Način plaćanja
Izjava o privatnosti
PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER
smrtovnice Osmrtnice POSTANI ČLAN
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA