Prethodni Slijedeći
Ponos Hrvatske Ljiljana Vuletić
Ljubavnadjelu 2015-02-21

Ljiljanina kći Antonija (18) oboljela je 2005. godine od tumora na mozgu. Ljiljana odlučila pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti. Osnovala je udrugu ”Ljubav na djelu” i pokrenula je uređenje onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

- Djeca u Klaićevoj su boravila u katastrofalnim i potpuno nehumanim uvjetima. Kroz udrugu smo osigurali brojne donacije i pokrenuli institucije kako bi oboljelim mališanima, njihovim roditeljima, ali i doktorima bar malo olakšali ionako tešku situaciju - govori Vuletić.

Ljiljana je kroz udrugu Klaićevoj bolnici osigurala aparat za posljedice zračenja kemoterapija vrijedan 300 tisuća kuna te vrijedan aparat za neurokirurške operacije beba. Onkološki odjel su opremili i televizorima, stolovima, krevetima, sjedalicama, brojnim igračkama i didaktičkom opremom.

- Sufinanciramo stručne edukacije liječnika, izdajemo pedijatrijski udžbenik i puno radimo na psihoedukaciji. Kroz projekt ‘Moja školica’ zajedno sa bolnicom i osnovnom školom Kršnjavi pomažemo djeci oboljeloj od malignih bolesti predškolske dobi da brže i lakše krenu u školu - objašnjava Vuletić.

Kako bi rasteretila roditelje, udruga je dobila mjesto u bolnici, tzv. Helpdesk na kojem roditelji mogu potražiti izravnu pomoć i vrijedne informacije. Umjesto da lutaju kroz šumu propisa od vrata do vrata, roditelji sve doznaju na jednom mjestu. Time je njima i djeci olakšala put do zdravlja.

Pobjedu života postigla je marljivim i upornim radom

Tonka je bila najbolja u svemu jer je imala toliko volje i snage, silno se trudila. Ostala je vedra, vesela i pozitivna pa nam je to duplo olakšavalo situaciju. Unatoč jako lošim prognozama, ona je meni živa i zdrava - ispričala je Ljiljana o kćerinoj teškoj borbi protiv tumora na mozgu.

Helpdesk služi roditeljima kao slamka spasa u birokraciji

Mi kontaktiramo s institucijama za drugo mišljenje, zovemo za liječenje u inozemstvu i šaljemo sve papire kako bi se roditelji mogli posvetiti svojoj djeci i njihovom zdravlju – ističe Vuletić opisujući što radi Helpdesk. Osnovala ga je znajući s kakvim se preprekama susreću.



LJUBAV NA DJELU
Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti
Prilaz Đure Deželića 31, Zagreb

info@ljubavnadjelu.hr
www.ljubavnadjelu.hr
OIB : 04983288258

ZABA IBAN: HR1823600001102031208
PBZ IBAN: HR1523400091110543841
LJUBAV NA DJELU
O udruzi
Aktivnosti
Projekti
Mediji o nama
Kontakti
IZBORNIK
Opći uvjeti i uputstva
Način plaćanja
Izjava o privatnosti
PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER
smrtovnice Osmrtnice POSTANI ČLAN
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA