Prethodni Slijedeći
Child4Child
Vedrana Babic 2016-02-15

Neka od izuzetno popularnih svjetskih dječijih pjevačkih talenata sa YouTube kanala formirali su super grupu za podizanje svijesti o raku, a najbolji dio kampanje je da su djeca širom svijeta pozvana da sudjeluju! Na child4dhild.com web stranici sva djeca mogu pjevati i snimiti svoj glas i na taj način postati dio svjetskog zbora koji će biti prezentiran u cijelom svijetu na Međunarodni dan djece oboljele od raka – 15. veljače 2016.

Od 250.000 djece kojoj se u cijelom svijetu dijagnosticira rak, njih oko 90.000 se ne uspije izboriti, što čini rak vodećim kod dječije smrtnosti od nezaraznih bolesti. 

Childhood Cancer International (CCI) je krovna organizacija koja trenutno predstavlja 180 roditeljskih udruženja iz 90 država širom svijeta. Na dan 11.01.2016 CCI će pokrenuti prvu globalnu kampanjuChild4Child u kojoj će lokalna udruženja udružiti snage za podizanje svjesnosti o raku.  Organizacija se udružila sa nekoliko izuzetno talentirane djece koja su svoju popularnost stekla na brojnim natjecanjima za talente kao što su America’s Got Talent, The Voice Kids Australia and Britain’s Got Talent. Njihove izvedbe dostigle su preko 300 milijuna pregleda na YouTube kanalu.

Novu pjesmu “Mi smo jedno” skladao je međunarodno priznati skladatelj Christophe Beck poznat po kreiranju poznatog Disney hita Frozen, koji je rekao: “Skladao sam glazbu za preko stotinu filmova, uključujući i poznate Hollywood hitove kao što su The Hangover, Ant-Man and The Peanuts Movie. No, ovo je daleko jedan od mojih najzahtjevnijih zadataka. Srećom, uz sebe sam imao svoju kćerku, Sophie, talentiranu glazbenicu i skladateljicu, i David Goldsmith tekstopisca, koji nas je inspirirao divnim riječima. Nas troje smo zajedno radili na ovoj pjesmi i ponosan sam na rezultat koji smo postigli.”

Djeca iz cijelog svijeta se pozivaju da pjevaju i snime svoj glas na child4child.com web stranici počevši od 11. siječnja. Mjesec dana kasnije, 15. veljače,  na Međunarodni dan djece oboljele od raka, pjesma će biti objavljena na glazbenim platformama kao što su Spotify i iTunes. Zbor koji bude pjevao pjesmu će biti sastavljen od glasova sve djece koja budu snimila svoj glas na web stranici.

“Sa pjesmom “Mi smo jedno” želimo odati počast svoj djeci svijeta, posebno onoj koja se hrabro bore protiv raka,“ rekla je Carmen Auste, trenutna predsjednica CCI i majka djeteta liječenog od raka.

Dječiji ambasadori za kampanju su Alexa Curtis (pobjednica The Voice Kids 



LJUBAV NA DJELU
Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti
Prilaz Đure Deželića 31, Zagreb

info@ljubavnadjelu.hr
www.ljubavnadjelu.hr
OIB : 04983288258

ZABA IBAN: HR1823600001102031208
PBZ IBAN: HR1523400091110543841
LJUBAV NA DJELU
O udruzi
Aktivnosti
Projekti
Mediji o nama
Kontakti
IZBORNIK
Opći uvjeti i uputstva
Način plaćanja
Izjava o privatnosti
PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER
smrtovnice Osmrtnice POSTANI ČLAN
PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA